Direct nadat BLØF het 20-jarig jubileum afsloot met een grote show in de Amsterdamse Ziggo Dome, wisten de bandleden het zeker: dit moeten we nog eens doen. Maar wel met nieuw materiaal. Ziggo 2012 was een terugblik op 20 jaar BLØF, Ziggo 2014 is het keerpunt in het midden van alles, op naar de volgende 20. Peter Slager:
“We willen laten zien dat we, na al dat terugkijken, nu vooral op de toekomst gericht zijn.”
Dus gingen de mannen van BLØF doen wat ze het liefste doen: nieuwe liedjes maken. En voor het eerst sinds lange tijd gebeurde dat weer samen met een producer: JB Meijers.
“Na Alles Blijft Anders (2011) zaten wij als producers van onze eigen platen aan ons plafond. De grens van onze kennis en creativiteit was bereikt en we hadden behoefte aan een nieuwe, frisse blik, van iemand die zowel creatief als technisch van wanten weet.”
De keus viel op JB Meijers, vertelt Peter.
“We waren allemaal aangenaam verrast door de sound van het album See You On The Ice, van Carice van Houten, een productie van JB Meijers. We complimenteerden JB met zijn werk, en daaruit ontstond het contact.”
JB Meijers heeft een lange staat van dienst, als muzikant en producer. Bovendien is hij ook Zeeuw, ooit begonnen als gitarist bij Charming Children en via Supersub, Shine en Eboman terechtgekomen bij De Dijk.
“Zijn inbreng, zowel als coach, muzikant en als technicus, heeft ons een nieuw leven gegeven. JB heeft in de studio een bijzonder gedreven, positieve vibe, die ook in de plaat is gesijpeld.”
In Het Midden Van Alles is volgens Peter urgenter dan ooit.
“We hebben zelf het gevoel dat we onze beste plaat nog moeten maken, al zijn we nu misschien wel heel dichtbij. Het is nog steeds zo ontzettend leuk. Ik heb voor mijzelf ontdekt dat ik liever dan wat ook een plaat met BLØF maak. En dat is een prettige constatering, na 22 jaar in hetzelfde bandje. We staan nog steeds in het midden van de dingen, luisteren naar muziek van nu en waar passend, integreren we dat in wat we doen.”

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

© 2018, Live Nation Belgium | Privacy policy | Cookies