top of page
listen
downloads

Zanger, rapper, lid van formatie SFB, event organisator en labelbaas Frenna behoort tot de top van de Nederlandse scene en heeft in zijn relatief korte muzikale carrière al veel mijlpalen aangetikt. De geboren Haagse rapper brak als onderdeel van de rapformatie SFB (Strictly Family Business) in 2014 definitief door. Tegenwoordig is Francis Junior Edusei, zoals hij eigenlijk heet, met meer dan 2 miljoen Spotify luisteraars per maand ook als soloartiest zeer succesvol. Frenna scoorde meerdere nummer-1 hits en wist met zowel zijn derde album ‘Francis’ als vierde soloalbum ‘’t Album Onderweg Naar ‘Het Album’’ in korte tijd de platina status te behalen.

 

Ook verbrak Frenna in 2018, samen met collega artiest Lil’ Kleine, het tot dan toe gevestigde Spotify-record voor meeste streams in vierentwintig uur met de single ‘Verleden Tijd’. Het nummer stond zes weken onafgebroken op nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Eind 2019 zette hij een nieuw record op zijn naam: zijn muziek werd toen al meer dan 325 miljoen keer beluisterd en deze mijlpaal leverde hem de status meest gestreamde Nederlandse Spotify artiest op.

 

Naast records breken, heeft Frenna ook al meerdere awards binnengesleept. In februari 2019 ging hij er vandoor met de Edison Pop Award voor zijn album Francis. Nog geen paar maanden later was Frenna de grote winnaar tijdens de FunX Music Awards. De zanger en rapper verzilverde daar maar liefst drie van zijn acht nominaties en won in de categorieen Beste Zanger, Beste Album (‘Francis’) en Beste Samenwerking (‘Viraal’, met Mula B).

 

Bovendien is Frenna als event organisator het brein achter verschillende succesvolle evenementen. Zo organiseerde hij in de zomer van 2019 het uitverkochte 777 Fest in Eindhoven, dat in totaal 7000 bezoekers trok. Tevens was hij de eerste artiest die met zijn eigen urban concept ‘Meisjes Blijven Meisjes’ de AFAS Live uitverkocht tijdens ADE (Amsterdam Dance Event) 2019. Als labelbaas van zijn eigen platenlabel 777 - een jointventure met Top Notch - zou hij in 2020 de tweede, nog grotere editie van het gelijknamige event hosten, maar dit werd verplaatst naar 2021 wegens de corona maatregelen. Naast zijn succes in Nederland, verbreedt Frenna zijn horizon en streeft hij naar internationaal succes. Zijn vijfde solo album ‘Highest’ is de eerste officiële stap in deze richting. Dit tweetalige album bevat namelijk zijn allereerste solonummer volledig in het Engels genaamd ‘Come Thru’ en bevat zowel Nederlandstalige nummers als internationale features met onder andere de Nigeriaanse ster zangeres Yemi Alade, de Londense rapper Young Adz van DBlock Europe, en King Promise. Om de release van ‘Highest’ te vieren heeft Frenna een album luistersessie gehost in een 777-privéjet samen met onder andere Défano Holwijn, Rotjoch, Hef en Spanker. Hiermee heeft Frenna het wereldrecord van allerhoogste luistersessie verbroken, en is het album officieel Highest. Tijdens deze luistersessie is ook de videoclip van ‘See Me Ball’ opgenomen.

Record company:
bottom of page