top of page
listen
downloads

Luka Cruysberghs (geboren 5 december 2000) is een zangeres en songwriter afkomstig uit Leuven, België. Ze is voornamelijk bekend van The Voice, waar ze in 2017 met de titel aan de haal ging.

 

Na haar overwinning werd Luka van begin 2018 tot eind 2020 de leadzangeres van de Belgische band Hooverphonic. Haar tijd als zangeres voor Hooverphonic hielp haar ervaring op en naast podium op te doen, maar inspireerde haar ook zeer zeker voor haar solocarrière.

 

Het nieuw gevonden zelfvertrouwen vertaalt zich in een breed scala aan nummers met haar meeslepende stem als rode draad tussen alle songs. In september vorig jaar nam Luka haar lot in eigen handen en bracht ze als onafhankelijk artieste haar debuutsingle 'Not Too Late' uit. Omringd door een jong team van creatievelingen, trok de single meteen de aandacht van radiostations en onderstreepte het haar nieuwe muzikale richting.

 

2022 wordt belangrijk voor Luka. Haar debuut EP zal later dit jaar het daglicht zien en de eerste shows zijn gepland. Luka staat aan de vooravond van haar grote doorbraak als soloartieste en is klaar om iedereen een andere kant van haar artisticiteit te laten zien.

Record company:
bottom of page