top of page
listen
downloads

De 22-jarige MAVEE is geboren en getogen in Brussel, België en heeft Kameroense roots. Ze heeft haar hele leven al gedanst, maar als haar zus haar verlegen zelf niet zo had gepusht, hadden we niet geweten dat ze ook kon zingen. In 2016 maakte ze covers in haar slaapkamer, wat zich ontwikkelde tot het schrijven en produceren van haar eigen nummers. Hoewel ze nooit enige ervaring had, kwam het heel natuurlijk voor haar.

 

In het volgende jaar debuteerde MAVEE haar ep "For Now" en het is een aangename mix tussen soulvolle synthpop en R&B, waarbij ze graag experimenteert met harmonieën in de backing vocals. De ep bleef niet onopgemerkt, want de curatoren van Wonderland Radio 1 plaatsten haar in de show en ze mocht in het voorprogramma van de Ancienne Belgique spelen.

 

Fast forward een jaar later, een kennis overtuigt haar om deel te nemen aan de muziekwedstrijd Sound Track. Een wedstrijd georganiseerd door VI.BE en alle muziekhuizen in Vlaanderen zoals de AB en Het Depot. Hoewel dit pas haar tweede optreden was, werd het voor de juryleden duidelijk dat ze talent had. Ze won dan ook de wedstrijd en begon steeds meer optredens te boeken.

 

Sinds het winnen van de SoundTrack competitie houdt MAVEE zich bezig met nieuwe muziek en optredens op verschillende podia. Haar laatste single "I Know" toont haar indrukwekkende vocale bereik en songwriting vaardigheden, het mengen van haar kenmerkende soulvolle synthpop en R&B geluid met oprechte teksten.

 

MAVEE's komende projecten in 2023 omvatten de release van een nieuwe EP, evenals een nieuwe liveshow die nog meer opwindend belooft te worden dan voorheen. Ze staat ook op het punt om op te treden in het iconische podium, de Roma, wat een andere belangrijke mijlpaal in haar carrière betekent.

 

Ondanks haar jonge leeftijd hebben MAVEE's talent en harde werk haar al erkenning opgeleverd binnen de muziekindustrie. Met haar voortdurende toewijding aan haar vak is het duidelijk dat ze op weg is naar meer succes en we kunnen niet wachten om te zien wat ze voor ons in petto heeft.

bottom of page