top of page
listen
downloads

Mayorga is het nieuwe project van gitariste Helena Mayorga Paredes. Ze ontdekte de grenzeloze vrijheid van songwriting nadat ze afstudeerde binnen de pop/rockrichting van het Conservatorium in Gent (FYI: als eerste vrouwelijke gitariste in België, u zou het ook subtiel vermelden). Na jarenlang podiumervaring op te doen bij bands zoals Pavlove, Aarde Aan Daan en Noémie Wolfs komt ze nu naar buiten met haar soloproject. Venues zoals de Lotto Arena, OLT Rivierenhof, De Roma, Het Depot, Trix etc. hebben in het verleden haar gitaarsounds al door hun PA laten klinken.

 

De half-Chileense gitariste brengt een melancholische mix van lo-fi indie pop en r(a)uwe gitaarsongs. In mei 2022 bracht ze haar debuut single ‘Weekend Lover’ uit. Een week later werd ze gevraagd als support act van IBE op de planken van de Ancienne Belgique. Dit was haar eerste show ooit onder Mayorga alsook de eerste keer dat ze live voor een publiek zong. Twee weken later speelde ze haar eerste try-out show met band in Barbroos, Gent. Er stonden mensen buiten wegens plaatsgebrek.

In diezelfde release maand werd de single en videoclip (geheel DIY uitgebracht) opgepikt door Knack, Proximus Pickx, Dansende Beren & Luminous Dash. Ook radio Willy is mee met het verhaal en Sofie Engelen interviewde haar tijdens Fabrique Belgique en draait Weekend Lover in hun playlist.

 

Momenteel werkt Mayorga hard aan haar volgende single die in september uitkomt, deze zal vervolgd worden door een EP enkele maanden later. Haar nummers ontstaan in haar slaapkamer, ergens onderweg of ergens onderweg naar haar slaapkamer. Daarna duikt ze de studio in om de songs op te nemen met haar producer Charline D’hoore. Moest Mayorga een hashtag zijn, dan was het ongetwijfeld #DIY. En dan gaat het vooral over het zelf inspelen van de gitaren, drums, bas en percussie. Ook de distorted vocals zijn die van haar. DIY dus.

Record company:
bottom of page