top of page
listen
downloads

MIRRANDA is cheeky vintage pop, with a touch of irony. Like rain on your wedding day. Alsof Tame Impala de soundtrack voor The Breakfast Club zou maken. Alsof The Beatles een Marvel-film muzikaal zouden scoren (én er zelf in mee zouden spelen). Alsof Paul Simon met Mac DeMarco een kerstalbum zou opnemen. Kortom: een hoop muzikale anachronismen bij mekaar die verbonden worden door één sexy knipoog.
MIRRANDA is het nieuwe project van frontmannen Pieter-Jan Van Den Troost (Willow) en Pieter Schrevens (Five Days). Na beiden ooit 3e geweest te zijn in een Humo’s Rock Rally-editie en daarna elk hun eigen weg in het Belgische muzieklandschap te hebben gebaand, besloten ze tijdens een nachtelijke escapade in Leuven “to double the fun” en samen een band te starten. De sound werd snel duidelijk: ze gingen zó hard naar het verleden kijken dat het weer helemaal van nu werd.

In 2019 kregen ze de titel ‘artist in residence’ in Het Depot en speelden ze een reeks shows op festivals als Festival aan Zee en Beleuvenissen. De band verzorgde ook supports voor School is Cool, .blackwave en Bent Van Looy. Door het vele spelen werden de songs bij het publiek getoetst én geraakte de live set on point.

Vandaag is MIRRANDA er klaar voor en serveert ze een eerste EP die ‘Total Bonjour’ is gaan heten.
De vijf songs gaan over het reilen en zeilen van twee (nietmeerzo-)jongvolwassenen die beiden in een levensfase zitten waarbij er meer en meer gehunkerd wordt naar een stabiel leven, maar waar de nog verse herinnering aan het woelige, frisse en opwindende van de studententijd het moeilijk maakt om hun leeftijd écht te aanvaarden.
Hierdoor klinkt de muziek vaak feestelijk en op een bijna naïeve manier opgewekt, maar verbergen de teksten een diepere melancholie. Té zwaarmoedig wordt het nooit, daarvoor zijn de heren te zelfrelativerend van aard. Ze hebben misschien wel hun issues, ze houden nog altijd van een feestje .

De EP werd opgenomen met Bert Vliegen (Teen Creeps) achter de knoppen, die dat ook deed voor oa. Whispering Sons en Poppel. De mixing werd gedaan door Jan Chantrain (Balthazar, Ertebrekers) en Ward Neirynck (Yevgueni).

De EP-release van Total Bonjour gaat door in Het Depot in Leuven op 12 december 2019.

Record company:
bottom of page