top of page
listen
downloads

RAMAN. is rauwe emotie, een no nonsense gitaargeluid, melancholische instrumentale intermezzo’s en een stem die, eens hij je eenmaal vastgrijpt, nooit meer loslaat.

In zijn permanente zoektocht naar oprechtheid, vindt RAMAN. zijn roots in de blues en ver daarbuiten. Met zijn bullshit detector (of Telecaster) wordt elke emotie ontbloot en op scène gelegd. Rauw, emotioneel, maar vooral: kei harde rock n' roll, zijn maar enkele eigenschappen die bij deze artiest de bovenhand nemen. Verwachten kan je je dus aan hartverscheurende songteksten en scheurende gitaarriffs. Als gerenommeerd gitarist speelt Simon Raman moeiteloos een serenade aan je balkon om je daarna mee te sleuren naar the dirty south of the city. Moeilijk in woorden en kaders vast te leggen maar daardoor des te interessanter: RAMAN. kan je enkel vatten als je 'm live bezig ziet.

(toch een kadertje nodig? Denk aan de robuuste fragiliteit van grootheden als Chris Whitley, Jeff Buckley en een stem als die van…George Michael?)

Op dit meest tegenwoordigste moment experimenteert RAMAN. met beperkte duo bezetting. Rauwe gitaren, innemende zangstem en jazz-rooted drums is wat op je afkomt!

Record company:
bottom of page