top of page

“Hele mooie, ingehouden en in melancholie gesmoorde samenzang.” Zo omschreef Focus Knack St. Grandson in de AB Club. Wat in 2012 begon als een singer-songwriter project van Benjamin Decloedt, groeide in enkele jaren uit naar een volwaardige band met de typische St. Grandson sound: warme, dromerige en betoverende indiepop.

St. Grandson won in 2015 De Nieuwe Lichting met het wondermooie Midnight Swim waarna alles in een stroomversnelling kwam. Zijn daaropvolgende debuutsingle You Will Find schopte het meteen tot hotshot op Studio Brussel en veroverde een plaats in de hitlijsten De Afrekening (StuBru) en Vox (Radio 1). Ook de daaropvolgende singles Growin’ Older en Wildfire werden opgepikt door de nationale radio.

 

Na het succes van de eerste singles nam Benjamin Decloedt de tijd om zijn debuutalbum Wildfire af te werken. Hij kroop de studio in met Stéphane Misseghers (dEUS) en Reinhard Vanbergen (Das Pop) en Wildfire zag het daglicht in maart 2017. De albumrelease vond plaats in een uitverkochte AB Club. Daarop volgden nog clubshows in Het Depot en Democrazy en een goedgevulde festivalzomer.

 

St. Grandson stond al op de podia van Botanique, Pukkelpop, Eurosonic, Tivoli, Paradiso en Oosterpoort en ook New York mocht al even kennismaken met de band op het Northside Festival.

 

Het afgelopen jaar verdween St. Grandson even van de radar om in alle rust aan nieuw materiaal te werken. Het resultaat daarvan wordt heel binnenkort naar buiten gebracht.

Record company: Universal
bottom of page