top of page

Als muzikant opereert Vandeputte onder zijn voornaam Stijn. Vanwege zijn stijl wordt hij weleens de Vlaamse Prince genoemd. Veel van zijn nummers hebben echter Nederlandstalige titels en teksten. Zijn instrumentarium beslaat vooral elektronica, hoewel hij geen gebruik maakt van samples en laptops. In 2007 toerde hij ook met een band.

Stijn debuteerde in 2001 met een dubbel album getiteld N°000 uitgebracht in eigen beheer. In 2003 volgde zijn eerste EP, EP#01 bij EMI . In 2004 volgde het album Euphoric. Hij scoorde in België hits met Ziek en Sexjunkie. In 2006 kwam zijn derde album, The World Is Happy Now, uit. Met daarop o.a. "Hot & Sweaty" en "Gasoline & Matches", deze laatste single werd ook op het Fifa spel van 2006 geplaatst. Daarmee werd het het eerste nummer van een Belgische artiest dat op deze game verscheen.

Een vierde album, genaamd Ten Danz, kwam uit op 7 juni 2010. Hierin gaat hij opnieuw solo, waar hij met Booty en Password reeds twee singles uitbracht die terug doen denken aan zijn debuutalbum Euphoric.

Record company: Mijn label
bottom of page